Tonight is the night

Det riktigt stora sömntjorvandet började den andra februari. I över tre veckor har jag inte någon natt sovit mer än två timmar på raken. Bull har fått två tänder. Bill har börjat komma över till mig och Bull och vaknar därmed när Bull vaknar. Dessutom blir jag klämd mellan Bill och Bull och har därmed svårt att sova även om båda ungarna sover. Resultat; vi är alldeles knäckta alla tre. Pelle sover på övervåningen men är knäckt för att han a. Aldrig får sovmorgon och b. Har dåligt samvete för att det är han som sover.

Så, beslutet togs imorse. Uppstigning kvart över fem. Pelle kom upp och var arg för att vi aldrig får sova. Jag grät. Allting kändes eländigt och omöjligt. Såhär kan vi inte ha det. Bull är nog stor.

Det är dags.

Det är dags att styra upp sömnen. Med Bill praktiserade jag någonting som jag benämnde Anna Wahlgren light. Det fungerade strålande. Jag hoppas på favorit i repris. Samtidigt flyttar Pelle ner och sover utanför Bills dörr. Hon får återgå till att sova i egen säng. Jag ser fram emot två eller tre helvetesnätter, men efter dem ska alla familjemedlemmar sova i sina egna sängar. Som bieffekt hoppas jag även att Bull, när han inte längre får käka på natten, blir betydligt mer intresserad av gröt och puré.

Enda nackdelen är att jag själv nu, med omedelbar verkan måste bli mer noga med vad jag själv stoppar i mig. Efter att jag slutade nattamma Bill gick jag upp två kilo. Det ska inte ske igen.

Tonight is the night. Jag har, vid skrivande klockslag, sövt om Bull medelst rumpbuff en gång. Det gick bra. På återhörande under morgondagen. Om jag lever då.

Explore posts in the same categories: Sömn

5 kommentarer på “Tonight is the night”

 1. Sara (puffan) Says:

  Lycka till! Håller tummarna för att helvetesnätterna inte blir så himlans helvetiga och om de ändå blir det, inte blir så många.


 2. Skickar all lycka till dig och din familj! Håller tummarna senhårt.

 3. Mickis Says:

  Man kommer ju till en viss gräns när man måste göra nåt. Håller tummar och tår för att det skall gå relativt lindrigt!

 4. Malin Says:

  Lycka till! Ibland måste man styra upp nattsömnen för att resten av familjen och livet ska fungera. Vilket vi precis har gjort, med en 14-månaders verkar det dock ta mer än en vecka!

 5. Anna Says:

  Är oerhört intresserad av hur din lyckosamma Anna Wahlgren Light-version ser ut? Har en drygt 2-åring som kommer till föräldrasängen varje natt och om två månader en ny bebis … Snälla – ge mig ett tips!

  Lycka till med er trenätterskur förresten!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: