AW Light

På begäran, här är våran sömnkursversion. Men, Anna, jag tror den funkar absolut bäst på barn som inte har börjat krypa ännu.

Grejen är ju egentligen att lära sin lilla sötsnok att somna själv. För kan man somna själv så kan man somna OM själv. I AWs sova-hela-natten-kur gör man det genom att lugna ungen medelst rumpbuff i steg ett. Sen fyller man på med en liten ramsa (här hemma lyder den Godnatt Godnatt Min Lilla Skatt) som man upprepar just som barnet ska snorka till. Man får vara noggrann så att man inte vänjer barnet vid att bli buffad till sömns, för då sitter man där och måste buffa varje gång i stället. Nej, man ska buffa ungen lugn och go men sluta efter det och låta barnet somna själv. Och stegvis ersätter man buffning med ramsa och kan lugna barnet enbart med rösten. På mina barn så fungerar detta faktiskt mycket bra. 

Kör man på riktigt AW-vis så ska man lägga ett exakt schema för dagen när man bestämmer exakta tidpunkter för mat och lurar. Detta har vi aldrig gjort. Jag har nöjt mig med att hålla koll så att det inte blir för mycket sömn dagtid. Min erfarenhet från Bill är dessutom att när väl nattsömnen fungerar så började även de långa lurarna på dagen att funka utan problem – mycket skönt.

Natten som var vaknade Bull lika ofta som vanligt. Till min glädje gick det väldigt bra att somna om med buff i stället för bröst. Tio minuter per gång tog det, vilket kändes helt okej. Klockan fem ammade jag honom eftersom han då inte ätit på elva timmar och mina bröst höll på att sprängas. Men i natt blir det inget käk förrän efter klockan sex. Jag tror att det kommer att fungera fint.

Pelle har dock haft ett jättetjorv med Bill. Om hon, när Bull sover hela natten, fortfarande vill komma över till mig så kommer jag att fixa en madrass på golvet till henne. Om inte Bull skriker och väcker henne ser jag inga problem med att hon kommer över – snarare tvärt om!

Over and out från supertrista Maja

Explore posts in the same categories: Sömn

One Comment på “AW Light”

 1. Christina Says:

  Det låter jo fantastisk!
  Avundsjuka och beundrar slås om herraväldet i min av sömnlöshet söndertrasade själ.
  I Natt vaknade Rafael 4 gånger….
  Kramar C
  Och det här är INTE tråkigt att läsa om, det är du som ska skriva den där boken..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: