Rapport från köket

Just nu jobbar jag hårt på att hänga med i svängarna. Bull håller på och transformerar om sig från spädbarn till unge. Det går ruskigt fort.

Sovprojektet, som skulle innebära tolv timmars obruten nattsömn för lilleman, har gjort honom hungrig som en varg. Min lilla bebis som för två veckor sedan, huvudsakligen levde på bröstmjölk och bokstavligen petade i smakisarna, har blivit något helt annat. Rasande fort har vi svischat förbi gröt- och grönsakssmakisar. När omsomning vid fyratiden på morgonen visade sig vara en omöjlighet drog jag äntligen en klok slutsats. Det började med att jag antog att Bill var hungrig och försökte, alla goda föresatser till trots, att amma honom till sömns. Det gick inte. Så, vad är det för fel? Jo, Bull är en stor bebis. Han är betydligt större än Bill var vid samma ålder. Stor motor behöver mycket  bensin. Högoktanigt bränsle. Klart att det inte räckte med gröt och grönsakspuré längre. Jag vill ha rostbiff, som Oxen i Ture Sventon sa. Entré annan puré. Och här är vi nu.

Bill är fortfarande ängslig på nätterna och det är bara att inse att jag och ungarna – och förhoppningsvis inom en snar framtid även Pelle – kommer att befinna oss i samma rum nattetid. För att Bill ska kunna sova behöver Bull kunna sova. För att Bull ska kunna sova behöver han få i sig ännu mera mat än han gör nu. Vilket Bull inte har någonting emot. Så här mosas, puréas, mixas och värms barnmatsburkar i ett flygande fläng.

Ifall ni undrar vart jag har tagit vägen alltså.

Annonser
Explore posts in the same categories: Sömn

4 kommentarer på “Rapport från köket”

 1. ullebengtsson Says:

  Japp, det undrade jag, men nu förstår jag:)

 2. Kerstin Says:

  Som en gammal släkting sa (väääldigt gammalt skämt): mat – det är halva födan!

 3. Ullah Says:

  Känner igen det där, och vänta bara tills han blir tonåring!

 4. aggie Says:

  Oioioi, det er travle småbarnstider ja!;-)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: