Sömnprojektet del sjuhundrafyrtiotvå

Sömnläget just nu är att jag oftast inte sover efter halv fyra på natten. Jag är så rädd att Bull ska väcka Bill att jag inte låter Bull försöka somna om själv. Bull har direkt gillat läget och börjat kräva mat redan halv fyra trots att han nu käkar som en hel häst på dagarna och borde klara sig hela natten. De dagar som Bill vaknat för tidigt somnar hon inte om eftersom jag och Bull är vakna. Då blir hennes dagar gnälliga, tråkiga, supertrötta och hungriga eftersom hon måste mattrotsa extra mycket när hon är trött. Pelle har vilat upp sig på övervåningen några dagar men nu är det dags att ta tag i sömnprojektet igen.

Bull måste lära sig att sova  hela natten. Samtidigt orkar jag inte vara stressad över båda barnen nattetid. Det värsta som finns är när båda gastar och jag inte kan trösta samtidigt. Jag ligger på helspänn hela natten för att undvika att sådant sker.

Så, eftersom Bill brukar knalla över till oss på natten provar vi nu med att låta Bull flytta ut ur sovrummet i stället. Denna kväll har Bill och Bull somnat i samma rum. Pelle och jag kommer, håll i er nu, att somna själva i sovrummet. När Bill planenligt kommer att tassa över och somna om i sovrummet tassar jag själv in till Bull. Då kan jag hjälpa honom att somna om i lugn och ro utan stress. Och då tar det förhoppningsvis bara ett par nätter till innan vi har styrt upp det hela hjälpligt.

Men frågan är ju förstås om Maja Herself kan somna. Det känns alldeles galet och nästan busigt att ha sovrummet för sig själv. Party!

Explore posts in the same categories: Sömn

5 kommentarer på “Sömnprojektet del sjuhundrafyrtiotvå”

 1. Tisalen Says:

  du får helt enkelt rapportera om huruvida Maja herself sov eller inte sov

 2. Lena Says:

  Hur har det gått?

 3. 3barnsmamman Says:

  Spännande….hoppas det går bra med sömnen….

 4. Madeleine Says:

  Är också nyfiken på resultatet! Känns väldigt planerat och uträknat, men med två (tre… fyra?) variabler är det inte alltid lätt att räkna rätt :).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: