Pelle är ett pucko

Det tjorvigaste med att lära Bull sova är självklart Pelle. Säkert som amen i kyrkan blir det gnat och bråk, tårar och tråkigheter. Egentligen om petitesser. Men med 2008 innanför västen så är det inga petitesser som inte kan förstoras upp i det oändliga. I alla fall om jag inte aktivt väljer att älska, glömma och förlåta. I kväll bråkar vi om ekonomin.

Fan, jag skulle vilja spöa upp karln. Han har sovit hela nätter i en vecka medan jag har råddat båda ungarna hela nätterna. Och ge honom EN enda natt med delaktighet i vad som pågår och karln ser ut som sjutton svåra år. Åååå han är så trött åååå ynk ynk ynk inte bidra ett skvatt med någonting. Man skulle ju kunna tänka sig att han skulle få upp ögonen för hur mina nätter har sett ut och tindra beundrande och säga att jag är fantastiskare än fantastiskast som orkar. I stället ynkar han sig själv.

Det finns jävlar i mig inget osexigare än en karl som ynkar. Det skulle i så fall vara en ynkande karl i långkalsonger.

Ja, det går över. Det går över direkt vi får sova. Vilket inte känns så himlade långt bort. Men det RETAR MIG att det är mitt ansvar att vi ska få sova så att vi ska kunna leva ihop. Det RETAR MIG att jag liksom inte samlar pluspoäng att växla in mot någon trevlig bonus när jag tar större delen. Det RETAR MIG att han tar det hela för givet.

Eller så är jag kanske mest bara trött.

Kort nattrapport är att ungarna somnade fint i samma rum. Bill vaknade, grät och kom in till oss vid 00.30. 04.22 vaknade jag av att Bull gastade. Därefter tog det 45 minuter att söva om honom, vilket gav sovning i 20 minuter, omsövning på 10 minuter, sovning 10 minuter och sedan väckte jag honom (för att få sista ordet). En helt okej omstartsnatt.

Explore posts in the same categories: Relation, Sömn

8 kommentarer på “Pelle är ett pucko”

 1. Kerstin Says:

  För vad det nu kan vara värt: du gör ett helt fantastiskt jobb (och Pelle borde begripa sitt eget bästa)!

 2. Lena E Says:

  Meeen, varför fortsätter du att ge honom lillfingret när du vet att han tar hela handen???!
  Hur gör andra familjer när den andra jobbar? Inte tror jag att den andra får ett annat rum att sova i…

  Du är himla stark och kämpar bra för att det ska funka, det gör du verkligen, men du kan inte bara ge, det kan hända att du brakar ihop! Vem ska då ta hand om allt?
  Pelle kan ju inte för han har ju inte gjort det innan…:(

  //Lena

 3. Miriam Says:

  Jag skriver under Kerstins ord, du är fantastisk och Pelle ett pucko. Basta.

  🙂

  Kram

 4. Kapybaran Says:

  Gräddfina (nu tänker jag mig dig som en semla med chesire-kattens leende på): du tror inte Pelle skulle må bra av en klubba i huvudet? Inte en liten söt med jordgubbssmak, utan en modell golf? Inte så hårt, men bara som en markering?

  Miriam och Kerstin: Word!

 5. Jenny Says:

  Har Pelle gått i terapi? Just nu kämpar jag och maken lite med samma frågeställningar som ni, att så fort jag ställer krav börjar min man lida och sucka och pusta och ooooj så dåligt han mår. Idag gick vi till vår gemensamma terapeut (vi har haft paus i över ett år) som snabbt identifierade att min man behöver verktyg som hjälper honom ur de svartaste svackorna. Nu har han ett nummer som ligger och bränner i fickan. Ska bli intressant att se hur länge det ligger där innan han ringer.

  Skillnaden mellan dig och mig är väl att jag nånstans funderar på att om det ska vara såhär så kanske jag mår bättre som separerad. För såhär vill jag absolut inte ha det. Jag tycker att det är okamratligt och osolidariskt. Och alla har ett eget ansvar, om min man mår dåligt får han ta tag i det. Likaså bör Pelle.

  KRAM!

 6. Piri Says:

  Jag håller med Kapybaran. Fram med golfklubban om ni har en sån, annars kanske en stekpanna (gjutjärn, inte nån menlös teflonsak) fungerar lika bra och så whack! Lite lagom hårt, så saker och ting skakas tillbaka på sin rätta plats därinne hos din man! 😀

 7. Milla Says:

  Bara en kram till dig. Du är fantastisk som orkar. Kanske något för snäll, eller mycket för snäll. Men det är bara du som kan bestämma hur förstående du vill vara.

  Tror verkligen inte Pelle förstår vilken fru han har. Som kämpar så. Lite mer uppskattning till dig!

  Det blir ju bättre men sömnen men det är olidligt när man är mitt i det. Lycka till och slit inte ihjäl dig/Milla

 8. tisalen Says:

  ja det kan man lungt säga att han är och min är lite pucko light.

  Jo jag tar nätterna (han jobbar ju…), men jag måste ha en sovmorgon (till hela halvåtta) för att få ladda lite…men han förstår inte riktigt varfö eftersom T sov så bra i natt (minus två amningar och ett byte av bajsblöja)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: