Där satt den!

Imorse vaknade Bull klockan 05.59. Efter att ha sovit som en stock från halv sju kvällen innan. Inte ett enda uppvaknande. Där satt den minsann!

Och här sitter jag nu med min kaffekopp. Förmiddagsluren på 1,5 timme just påbörjad och mamma Maja behöver inte sova hon med. 1,5 timme av helt egen tid. Tvättmaskinen surrar, snön faller och förkylningen är på tillbakagång. Tack och bock och praise the lord.

Hur gjorde vi?

Till att börja med var det ett snilledrag att låta Bill och Bull sova i samma rum. Då får Bill komma över till vuxensovrummet när hon vill och jag fick Bull ensam för att kunna fortsätta styra upp sömnen.

Bull har den senaste veckan ökat sitt matintag någon helt otroligt. Ungen är hungrig som en varg och kastar sig över maten. Att försöka amma honom till sömns när han vaknade vid halv fem-tiden blev helt ogörligt. De gånger jag tog upp honom och gav honom gröt vid nämnda tid blev det inte heller, som jag hade hoppats, någon chans att sova mera efteråt. Då var ju ungen pigg som en spigg och somnade inte förrän lagom till att Bill klev upp. Så, återstod bara att återgå till AW-light och söva om med rumpbuff. Fyra mornar tog det. Faktiskt inte mer än så. Och visst kan det komma bakslag, men jag vet att grovjobbet är gjort nu. Det blir fort goda cirklar. Sova mer på natten – piggare på dagen – orkar mer på dagen – hungrigare på dagen – äter mer på dagen – tröttare på natten – sover ännu bättre.

Jag känner mig rent otroligt lättad. Visst har det varit mysigt att samsova med Bull, men det är också väldigt mysigt att samsova med Pelle. Och när jag och Pelle inte sover ihop blir det ännu lättare konflikter och avstånd som inte naturligt överbryggs genom att man somnar ihop. För att inte tala om att jag inte blir en riktigt bra mamma om jag inte får stunder för mig själv ibland. Om jag måste sova direkt barnen sover finns ingen plats för den Maja som inte bara är mamma. Och hon behöver också få plats.

Att Bill fortfarande kommer in till  oss på natten gör ingenting. Hon har sin egen madrass på golvet och somnar om så tryggt där. Jag antar att det hela löser sig med tiden och kanske fortare än vi tror.

Explore posts in the same categories: Sömn

4 kommentarer på “Där satt den!”

 1. Emma Says:

  AW-light läste jag som after work light och tänkte att du gav grabben en öl i arla morgonstund…
  Ja, ja, tänkte jag vidare, vem är jag att döma. Alla har vi våra vanor och egenheter 🙂

 2. malin Says:

  Hej! Har en liten juvel här hemma på snart 6 veckor och nu kör vi AW också, har nu fått till 6 timmars nätter. AW hjälpte till så vi fick hanterbara nätter med vår andra dotter när hon var 6 månader, då gick både jag och mannen på knäna. Känns bättre denna gången att veta att hur det än blir så kan man alltid gå tillbaka till aw och få ihop sömnen för henne.

  Lycka till med allt!


 3. Ack ja, terminologin är inte vad den brukade vara… Men jag har åtminstone slutat att titta på knapparna i hissar och läsa BV som Bebisverkstad. Alltid något.

 4. tisalen Says:

  åh..jag ska åxåx ta tag i sovbiten snart…måste


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: