Om bloggande

Av någon anledning får jag ”nyhetsbrev” från sthlmfinest.com på min mail. ”Vill du ha Magdalena Graaf och Katrine Zytomierska hemma hos dig?” frågade mailet jag fick härom dagen.

Magdalena Graaf, tja vad tusan, hon är väl välkommen. Men den där Katrine Zy…, hon kan faktiskt lika gärna stanna hemma. Maken till osympatisk människa får man faktiskt leta efter, åtminstone av hennes blogg att döma.

När jag började blogga var det för att skriva om någonting som låg mig varmt om hjärtat. Barnlöshet och IVF. Och jag fortsätter att skriva för att jag tycker om att skriva. Och för att jag fortfarande tycker att jag har saker att berätta. Det tog mig länge att förstå att en väldans massa folk bloggar, inte för att de gillar att skriva. Utan för att..? För att vaddå?

Kan någon förklara grejen med att Katrine Zy…´s blogg ligger högt upp på listorna. Visst, den har en kul titel, Fuck you right back. Men den är ju så fullkomligt ointressant. Tjejen kan ju inte skriva. Hon kan inte uttrycka sig, hon kan inte få en dråplig händelse att faktiskt låta rolig, hon har inga brighta idéer eller åsikter. Hon är bara elak. Elak utan twist, elak utan humor. Bara elak. Vad är det för intressant med det? Jo, det förstås, man kan få se en video där hon ”lasrar muffen” också. Hurra.

Inte underligt att vissa människor inte ”förstår sig på folk som bloggar”. Har man aldrig kommit förbi bloggar av Fuck-you-right-back-typen så är det fullt förståerligt. Men synd. Alla ni duktiga bloggerskor och bloggare som jag följer, fy fan vad bra ni är. Helt utan muff-lasringar.

Explore posts in the same categories: Svammel

8 kommentarer på “Om bloggande”

 1. Isidor Says:

  Jag kanske borde ”lasra muffen” (vad är det?) och öppna min blogg igen?


 2. Jo, det kunde funka. Om du hade haft en muff, vill säga. Men, enligt vad jag vet om dig, Isidor, så är du utrustad med någonting helt annat!
  🙂


 3. Du kan ju iofs lasra den istället och lägga ut en video på det hela…!

 4. Helga Says:

  Lasra muffen? Är det som Brazilian wax ungefär?

 5. Madeleine Says:

  Helga, tror att det gäller en IPL-behandling av håret, så de försvinner permanent. Har inte kollat dock, så jag är inte säker.
  Har inget intresse av att se någon lasra sin muff. Lasra min egen vore ju trevligt, men inte f-n skulle jag lägga ut en video på nätet på det. Nej, tack för att det finns äkta bloggare också, som faktiskt kan kommunicera och inte bara provocera. Tack för att du finns, Maja!

 6. Sara Says:

  Jag måste faktiskt säga att jag gillar Katrins blogg. Jag läser den dagligen, och visst, den är långt från många andra bloggar jag också följer, som din t.ex. Och läser man hennes blogg regelbundet så ser man ganska snabbt bakom den där tuffa, kaxiga ytan. Hon har skrivit några riktigt självutlämnande inlägg, bl.a. om sin skilsmässa och man kan ana en stor sorg där bakom. Sen tycker jag att hon är slagfärdig och står för sina åsikter. Hon vågar tala om för alla kreddiga stureplansprofiler att de bara är jävligt töntiga och hon skräder inte orden. Näe, jag gillar henne. Och jag tror som sagt inte att hon är ens hälften så kaxig och farlig i verkligheten som hon utger sig för i bloggen.

 7. Ulrica Says:

  Jag håller helt med dig Maja! Fullständigt ointressant är hon den där Katrin. Hon har bara sin ex make att tacka för sitt ”kändisskap”

 8. Freja Says:

  Jag tycker som Sara. Jag läser hennes blogg dagligen. Tycker det är tjusningen med de flesta bloggar att de är så olika. Man plockar lite här och lite där.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: