Barndomsvännen

Pratade med min barndomsvän härom dagen. Barndomsvännen som jag tappade bort för länge sedan. Definitivt tappade bort i och med barnlösheten.

Vi gjorde upp om att träffas så många gånger. Men det blev aldrig. Från början var jag engagerad i att återknyta kontakten. Men hon kom aldrig, det blev bara snack. Till sist ledsnade jag. Varje gång vi sprang på varandra på stan och hon kvittrade Vi måste ses! svarade jag bara Ja, absolut, hör av dig till mig. Och hon hörde inte av sig.

Precis som jag hade förväntat mig.

Ytlig, tänkte jag. Hon har blivit ytlig. Och den där tiden när vi var så nära. Tidiga tonår. Den tiden var så långt borta.

Kvitterglittrig när vi sågs. Liksom jag. I livets alla skeden, och jag kan inte fatta att jag inte förstod. Förrän härom dagen.

Vi sprang på varandra på stan förra veckan igen. Och jag sa Har du hört att jag har flyttat? Hon hade inte hört att jag hade flyttat. Hon hörde av sig. Vi pratade länge.

Jag kan inte fatta att jag inte förstod. Saker är sällan vad de ser ut att vara. För när är man kvitterglittrig? Man är kvitterglittrig när det är svårt, när man är ledsen, när man vägrar visa det.

Det var först när jag berättat att jag flyttat. Berättat hur det senaste fem åren sett ut. Först då berättade hon. Först då berättade hon om ett liv som förstås är lika svårt. Först då tog hon ner fasaden och vågade visa den flicka som jag kände en gång. Först då.

Vi pratade länge. Efteråt kunde jag inte sova. Jag tänker på två flickor i ett tonårsrum. Hårspray, nagellack, killsnack. Fnitter intill vansinnets gräns. Två flickor som aldrig visade att de var ledsna annat än för varandra.

Det gjorde mig så ledsen att hennes liv är svårt. Jag ville att hon skulle ha det bra. Ville att hon skulle ha det jag inte har.

Explore posts in the same categories: Majaliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: