Presentation

Det där med presentation på en dejtingsite. Inte min egen presentation. Jag har en dylik. Den saknar presentationsbild men den beskriver mig i korta drag ganska bra. Även det som jag utelämnat i den presentationen beskriver mig ganska bra.

Men det finns många män, i alla fall på den dejtingsite där jag är registrerad, som inte har skrivit några presentationer alls. Jag finner det… irriterande. Gör man en sökning på killar i ungefär min egen ålder och med samma bostadsort som jag själv kan man ge sig fan på att hälften av dem inte har mer presentation än att de har skrivit ”Min presentation kommer snart…” Alternativt en nonsenspresenetation av typen att lägga in några fräckisar.

Totalt bortkastad tid, alltså, att kika in till dessa. Och när man väl varit där så syns man i loggen. Männen utan presentation skriver då ett kort mail där de undrar vem man är (Vem är du då?) och hur man har haft det idag.

Det är då jag blir elak. Eller åtminstone sarkastisk. Här har jag suttit och lagt ner möda på en presentation som avslutas med orden Detta är en presentation. Om du skriver till mig så vill jag gärna att du också har en sådan.

Att kommunicera med någon som inte presentera sig påminner mig om att ringa till Heta Linjen. Kommer ni ihåg den? Ett nummer dit man ringde och pratade gruppsamtal med okända människor. Som att sitta i ett mörkt rum och ropa till andra människor som man inte visste vilka de var. Utan undantag var det alltid någon eller några som satt och ropade Är du kåt?!  med jämna mellanrum i luren.

En presentation säger ganska mycket om någon. Inte bara familjesituation, jobb och fritidsintressen. Sättet att uttrycka sig. Vad som utelämnas. Och hur fan ska man kommunicera med någon som man inte vet någonting om? Hur ska jag tycka att en människa som jag inte vet mera om än ålder, kön och nick är intressant.

Vad tror de, de här grabbarna? Har de ingen som helst social kompetens? Eller tror de att presentationsbilden ska skapa så stort intresse att ingen presentation behövs?

Kan hända att jag borde byta dejtingsite. Vi får se.

Den här presentationen går förresten också bort:

Signatur: Otrogen

Lever i ett dåligt förhållande och söker en väg ut… Äh. Tar kanske bort den här sidan snart.

Explore posts in the same categories: Hur man flirtar i norra Sverige, Majaliv

10 kommentarer på “Presentation”

 1. Ylva Says:

  Jo jag förstår dig, för även om jag tycker det är jobbigt att skriva en presentation så får man ju lägga manken till lite. När jag fanns på dejtingsajt bodde jag i Sthlm och där finns det så många fiskar i vattnet att man inte ”skräms” av en obefintlig presentation på samma sätt. Skulle jag söka sällskap i den staden jag bor nu, alltså en mindre stad där många känner varandra, då skulle jag vara mer noga med att presentationsbiten helt klart. Men just frasen ”hej vem är du då? Vad pysslar du med/har du semester nu då(i typiska senestertider)”, de får man brinna av på utan ursäkter..

 2. Tudorienne Says:

  Det där går fetbort. De måste ju ge nåt själva tänker jag. Hoppas det Är bättre på nån annan sajt.

 3. Sara Says:

  Ja, det kanske är byte av sajt som gäller. Det verkar ju onekligen frodas en del stolpskott där du nu håller till.

 4. Helga Says:

  Jag förstår dig fullkomligt, samtidigt som jag tänker att det nog inte är så lätt. För fler än man tror är det helt oöverkomligt att skriva en presentation av sig själva. För att de inte kan skriva. För att de inte har en aning om vad de ska skriva. På riktigt.

  Jag tror att vi kvinnor i allmänhet är mycket mer tränade på det där, att sätta ord på.

  Kanske nåt man skulle slå sig på förresten, intervjua dyslektiska hugade singelmän och skriva säljande men fullkomligt ärliga presentationer åt dem?

 5. Sofie Says:

  efter ngra års erfarenhet av dejtingen så är korrelationen ”inget att säga på sin presentation” – ”inget att tillföra i verkligheten heller” närmast 100%.

  de få män med intressanta presentationer med stråk av humor och självdistans tenderar dock att vara det även i verkligheten (intressant, roliga och med självdistans 😉

  och de finns. jag träffade en. jag har aldrig varit så förälskad som nu. det tog bara ngra år 😉 så hav hopp!

 6. Sofie Says:

  och jag tror tyvärr det är samma på de flesta siter =(

 7. kattmamman Says:

  Jag tycker att du ska satsa hela vägen ut, och lägga upp foto på dig själv.

  Jag tror att fotolösa presentationer faktiskt drar till sig stolpskott, som inte tar nätdejtandet riktigt på allvar.

  Du är väldigt vacker, så med foto kommer du så klart att få ännu ett gäng idioter på halsen, men också tror jag, riktigt seriösa killar som satsar fullt ut.

  Och så rekommenderar jag match istället för den sajt du hänger på. För det första syns det inte vilka man tittat på, för det andra upplevde jag den som väldigt seriös, och nästan utan dänga-i-elementet-o-göra-öm-skämt.


  • Anledningen till att jag inte lägger ut foto är att jag bor i en liten stad. Det är enkelt att lägga upp en användare utan vare sig bild eller presentation bara för att kika runt lite och jag vill inte alls figurera som Desperat Singel med bild och presentation. Rätt vad det är springer man på Stolpskott A och Stolpskott B på krogen.

   Jag funderar också på match. Ska ta och göra en djupdykning i match-konceptet till helgen när jag har mera tid.


 8. Kan det inte vara så att män i vissa fall är attraktivare utan presentation än med? Tycker du ska tolka dem bokstavligt och inte bli irriterad. Det är väl en så exakt beskrivning som det kan bli?

  Själv tyckte jag ganska illa om presentationer som bestod till hälften av en beskrivning om hur svårt det är att skriva en presentation om sig själv.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: