Vad jag inte gillar att diskutera på fikarasten

Döden.

Det händer alldeles för ofta att någon sitter och bläddrar i lokaltidningen, ser en dödsannons och kommenterar den. Därpå följer minst fyra berättelser om folk som har dött. Gärna fruktansvärda dödar i cancer.

Och sedan går man, glatt nynnande, med lätta steg tillbaka till skrivbordet. Not.

Vad är det för fel på folk?!

Explore posts in the same categories: Majaliv

4 kommentarer på “Vad jag inte gillar att diskutera på fikarasten”

 1. Rosa Says:

  Kanske är det ett sätt att berabeta dödsångest som är tillåtet i dagens samhälle. Kanske också en besvärjelse, det kommer inte att hända mig. Min far gick bort för ett år sedan i aggressiv cancer och jag har märkt att folk inte gärna pratar om det med mig över huvud taget. Eller tystar om jag skulle råka säga något. Det kanske är svårare att prata om att leva. Jante?

 2. Helga Says:

  Det finns ju olika sätt att prata om det på. Det jag uppfattar att du reagerar på är det lättvindiga, ytliga, guvahämskt. Det gillar inte jag heller. Men det Rosa skriver om, att tystna och undvika, är för jävligt det också tycker jag. Döden är ju en del av livet, fast vi gör vårt bästa för att undvika att tänka på det. Så länge det går.


 3. Helga, precis så. Döden som fikabordskonversation där möten inte sker, där känslor inte visas, där det blir ”prata om” i stället för ”prata med”, det tycker jag inte om.
  Rosa, jag tänker att när folk tystnar och undviker så är de rädda för att möta din sorg. Det är förjävligt.

 4. Tudorienne Says:

  Ja det känns igen. Jag känner mig lite usel som människa faktiskt för jag tror jag helt enkelt dömer ut människor som håller på så där ytligt och energidränerande som imbecilla och mindre värda min tid och energi. Faktiskt får de en stämpel i min bok som rent av inte så himla smarta, verkligen inte roliga att umgås med och aboslut INGENTING för mig. Man kan säga att jag stoppar in folk i fack faktiskt. Det är inte så pk, men ursäkta mig for being a bitch, gud vad skönt det är och vad mycket energi det sparar åt mig. Jag kan nämligen plocka ut de personer som är intressanta för mig med en precision jag kan lita på.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: