Den spännande torsdagskvällen

Jo som sagt. Igår stod jag där. Trött efter en lång arbetsdag, händerna fulla med saker som skulle hem och installeras på olika sätt i sunkradhuset samt en plan för att åka och köpa en väska som ska rymma mina och barnens saker under nästa veckas storstadstripp.

Och bilen sa klick klick. Inte en gnutta ström kvar i batteriet. Det har jag inte varit med om sedan den här gången för fyra år sedan. Bilprovargrabben hade slagit på lyset och inte slagit av det. Jag hade parkerat på ljusaste stället i parkeringshuset och inte sett det. För fyra år sedan hade jag en äkta man som kunde lösa problemet åt mig. Det har jag inte nu.

Vad gör man?

Man ringer en vän. Man ringer en vän som har saker inplanerade men som lovar att komma och hjälpa till senare. Och sedan tar man bussen hem.

Vännen blir lite sen men en kvart innan parkeringshuset låses står man där med två bilar. Dock – visar det sig – utan startkablar. Efter en polisutrykningsinhoppning i bilen, FBI-fart till vännens hus, betraktande av hur vännen med imponerande hastighet kastar sig ur bilen och SPRINGER in efter startkablar (och alltså det är ganska njutbart att se en man springa för min skull), brandkårsfart tillbaka till parkeringshuset och spännande moment där man föreställer vad som egentligen händer ifall man blir inlåst där – blir man tvungen att fasadklättra för att komma ut därifrån? – samt startning av Bettan med kablar och rallyfärd ut hur parkeringshuset som nu är på väg att stängas ungefär som i en Indiana Jones-film (jag överdriver bara lite nu) samt tvångstankar om hur man råkar slå av bilen fast man inte har tänkt sig det landar man lyckligt och väl hemma i garaget.

Och nu har jag lyckats ladda bilbatteriet med en batteriladdare utan att spränga garagelängan. Är skitstolt över mig själv.

Ska dock köpa mig ett par egna startkablar. Typ nu.

Explore posts in the same categories: Majaliv

2 kommentarer på “Den spännande torsdagskvällen”


  1. Varför köpa startkablar när livet blir så mycket mer spännande utan? Och det är ju inte sååå ofta du behöver dem.


  2. […] tänk för att det har jag ju. Numera. Känner mig mycket kompetent när vi med förenade krafter kablar igång deras […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: