Äktenskapsrådgivning typ

Bill och Bull blir oense om någonting och Bull spelar ut jag-gråter-och-är-sårad-kortet. Han rusar upp på sitt rum, lägger sig i sängen och skrikgråter så att det hörs i hela huset. Det är dagens andra martyrattack och både jag och Bill hör att det inte är gråt på riktigt. Jag röjer upp i köket innan vi går upp till honom.

Vid det laget har han skrikit upp sig till riktig gråt och ligger i min famn och berättar snyftande att Bill har varit dum.

Bill, som känner sig orättvist anklagad, rusar in på sitt rum och börjar en egen runda sårad gråt. Jag och Bull pratar klart och går sedan in till henne för att reda upp det hela. Bill ligger på madrassen under sin Kura-säng med ryggen mot oss och skriker så tårarna skvätter att hon är sårad. Förlåt Bill! säger Bull och jag föreslår att han ska krama henne men det vill han inte. Bill fortsätter skrika. Jag försöker medla. Bill skriker att hon inte tänker förlåta Bull om han inte kramar henne.

Bull blir sårad och rusar ner på övervåningen och inleder skrikgråt. Jag ger upp med Bill och går ner till Bull.

Efter en stund kommer martyrBill nertraskande. Bull är ledsen för att Bill inte ville förlåta honom. Bill vill inte förlåta förrän hon har fått en kram. Förhandlingarna böljar fram och tillbaka. Sedan går det plötsligt åt helsike igen och Bill rusar skrikande upp till sitt rum.

Och då brinner stubinen för mig.

Nu är jag banne mig less på er! Lös det själva för helsike, jag går ut en promenad för nu orkar jag inte höra på er mer, skrikungar!

Bull ställer sig i hallen och hävdar att det är Bill som började, att hon var dum. Det skiter jag i, fräser jag, nu får ni lösa det. Jag orkar inte tjorva mer, jag går en sväng i regnet. Hejdå.

Så tar jag på mig jackan och travar demonstrativt ut och smäller igen dörren bakom mig. Jag går så långt som till bodan och gömmer mig bakom den. Ända ut på gatan hörs Bills skrik. Jag står där en stund, hinner kolla FB och mailen och märker att skriken tystnat. Tar tio andetag till innan jag går tillbaka och öppnar ytterdörren.

Bill och Bull står i hallen. De är rödgråtna båda två men de skrattar. Nu har vi rett upp det! säger Bill och skrattar stort. Bull nickar bifall.

Vi kramades i hallen. Det kändes bra! säger Bill när vi parkerat oss vid köksbordet för lite nervlugnande kvällsfika.

Och sen var det inte mer med det.

Explore posts in the same categories: Mammaliv

2 kommentarer på “Äktenskapsrådgivning typ”

  1. JsN Says:

    Åh! Syskon! Just det jag inte kan ge M

  2. Ullah Says:

    Å, vad jag älskar dina berättelser om livet!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: