Söndag

Söndagen igår innehöll en långpromenad med singelgrannmamman, tömning av utekrukor, lagad middag till mig själv, maränger ihopslängda av överblivna äggvitor, ett riktigt hett bad samt te och ett stort fat med frukt i bitar framför Bron. Dagen innehöll också lampor med varmt ljus och stearinljus i fönstren. Inte bara den timme jag satt i soffan utan större delen av dagen.

Det var en bra dag, en skön dag. Jag hann göra det jag behövde göra och ändå vila det jag behövde vila. Det var en efterlängtad dag för jag har varit trött på sistone.

Någonting välbekant i detta, välbekant men ovant. Tryggheten, vilan i att en söndag inte behöver innehålla någonting speciellt för att vara bra. Känslan från livet innan, att en ensam söndag inte behöver vara någonting som man tar sats inför. Att en ensam söndag inte är någonting man hanterar, tar sig igenom, klarar av. Det självklara i att även en ensam söndag får det vara lampor tända i hela huset, inte bara i det rum där man befinner sig. Att man inte kurar som Knyttet med de stora skuggorna utanför fönstren utan att man rör sig fritt.

Det börjar sätta sig, mitt nya liv. Sätta sig på riktigt. Varannan vecka börjar få en fungerande lunk där kroppen vant sig vid intervallerna, tempoväxlingarna.

Jag vaknar utvilad.

Explore posts in the same categories: Majaliv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: