28 december

Ute töar det och är glashalt. Vädret gör mig låg. Jag tycker om vinter som är vinter. Jag vill ta barnen till skidbacken när nu snart julmåstena och familjesocialiserandet börjar lugna ner sig. Men är det ens åkbart? Jag vet inte. Samtidigt fick jag ännu en förkylning över jul och vill låta den lämna kroppen innan jag börjar provocera. Men avsaknaden av rörelse gör mig småsur. Jag längtar efter mera luft.

Ikväll blir det middag med familjen och sedan en krogsväng med en god vän. Förhoppningsvis trevligt. Hon, liksom jag, behöver komma ut och vädra tankar med andra nu. Själv skulle jag vilja dansa, dansa mig svettig, rufsig och vacker. Men kanske är hon en sådan som hellre vill ha samtal över en drink. Det blir nog bra oavsett.

Jag känner så smått hur man börjar förbereda sig på nytt år. Nya tankar. Har jag några egna mål, några egoistiska, några hanterbara som inte är beroende av någon annan och som inte rör någon annan än mig själv? Hur ser min idealtillvaro ut till våren? Om allting skulle gå exakt som jag vill ha det?

Tankar i skenet av julgranen. Julgransskenet som redan börjar kännas lite sliskigt. Längtar jag redan efter det svala vita och blå? Kanske.

Nu byta om, göra mig fin, undrar om det går att ta sig till bussen på höga klackar trots glashalkan. Kanske.

Annonser
Explore posts in the same categories: Majaliv

2 kommentarer på “28 december”

  1. JsN Says:

    Fördelen med att vara tant är att man kan ha praktiska utestår och de höga klackarna i en påse!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: