Förryckningens tid

Skrattar åt mig själv. Tänk att det ska vara precis så här varje försommar. Förryckningens tid. Kan man få klona sig? Låta bli att sova? Hyra in en sekreterare?

Utöver allt har min Gamla Bettan bestämt sig för att hon behöver kärlek. Hon läcker kylarvätska. Kylarvätskan hamnar på golvet vid förarplatsen och jag skulle behöva gummistövlar när jag kör. I bagageluckan finns en läglig vattendunk och inför varje körning fyller jag på en skvätt. Just nu drar hon mera vatten än bensin. Bilverkstad inbokad på måndag. Bilbesiktning inbokad veckan efter det.

Klassföräldrarna mailar om bakning. Jag noterar att det som vanligt är mammorna som bakar. Dåligt samvete för att jag inte anmäler mig och undrar hur många av papporna som känner samma sak. Jag hinner inte baka. Varför i helvete ska det bakas, kan vi inte köpa kex?

Inte en semesterplan så långt ögat når. Fan också. I år skulle jag ju vara ute i god tid hade jag tänkt mig.

Under solen intet nytt. Förutom några gråa hårstrån.

Annonser
Explore posts in the same categories: Majaliv

7 kommentarer på “Förryckningens tid”

 1. Ullah Says:

  Köp något färdigt!!!

 2. Jenny Says:

  Åh, jag hatar detta bakande, som alltid ska efterfrågas när man har som mest att göra. I maj, i juni och i december. I år har vi ett barn som äter glutenfritt och ett som äter mjölk- och glutenfritt och då har det blivit helt andra dimensioner på det hela. Jäklar vad det bakas. Och fixas. Och planeras. Till picknickar, till sammankomster av allehanda slag, till utflykter och till knytisar. Bye bye färdiga alternativ.

 3. Annica Says:

  Hos oss i fiiinförorten ska det oxå bakas. Jag brukar meddela att jag som vanligt köper några lådor småkakor på Willys.

 4. Anonym Says:

  Vad fan är det här med bakning?!
  Vari ligger det pedagogiska värdet i att mödrar bakar?

 5. annannan Says:

  Se det så här i stället. Den här bakningshysterin härrör allmänt ur tidens jakt på att vara den bästa föräldern och ha det vackraste hemmet och specifikt ur en del föräldrars jakt på en arena på vilken de kan visa upp sin förträfflighet. Du ser lite skeptiskt på den allmänna jakten och behöver definitivt inte den här arenan. Så låt de andra briljera där och spar din energi till det du vill ha den. Föreslå att om någon bakar en mjuk kaka så kan du ta med ett paket tofulineglass som man kan ha till kakan och som passar de som inte tål gluten eller mjölk eller nötter. (Och som är väldigt god och kan levereras direkt från frysdisken till avslutningsfesten).

 6. Kristina Says:

  Min barndom (60- och 70-tal) var lyckligt befriad från idén att föräldrar skulle bidra med hembakat. Lustigt nog överlevde vi skoltiden ändå…

 7. Elvira Says:

  Är bakningshatare – hos oss har barnens pappa fått baka när det har ”krävts”. Han gör goda mockarutor. Av princip har jag alltid satt mig på hasorna när bakningshysterin stuckit upp sitt fula tryne. Hälsningar från anonyma Elvira.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: