Sommar

Det är dagen före midsommarafton. Igår monterade jag upp min hammock. Äntligen. Det har regnat och regnat och regnat denna vår och denna försommar, varken möjlighet eller ork till sommarförberedelser har funnits. Men nu står hammocken där och som alltid gör det mig lugnare och gladare än man kunde tänka sig bara att sitta i den och titta på min pyttelilla trädgård.

Det är dagen före midsommarafton och när jag kör till jobbet kan jag bara tänka på den här dagen och den här känslan. Det är samma sol som det var då. Det är fem år sedan.

Fem år sedan. Fem år sedan känslan att inte vara önskad, inte älskad, inte uppskattad. Jag somnade sent igår, nästan mitt i småprat och fniss med Arne. Vaknade mellan Arne och Bull som anslutit någon gång under morgontimmarna. Skjutsa barn till fritids, köra till jobbet, glädjas åt att det faktiskt är sol.

Explore posts in the same categories: Majaliv

3 kommentarer på “Sommar”

 1. Ullah Says:

  Åh, hammock. Det önskar jag mig en.

 2. Lisa Says:

  Då test-kommenterar jag nu då!
  Önskar dig även en trevlig midsommar.

 3. attansvarld Says:

  Åh Maja, tänker på dig och att livet verkligen kan förändras så. Sitter här, där du var för fem år sedan, oönskad, oälskad, och precis fått veta att maken vill avsluta äktenskapet. Går sönder och känner mig livrädd inför framtiden. Samtidigt som jag är så innerligt trött på att vara oälskad och samtidigt få veta att det är mitt eget fel, ”jag är ju så tjatig och letande efter fel”. Förstår med huvudet att det kommer att bli bättre, men känner en så stor rädsla över allt som måste klaras av på vägen dit.
  Försöker se dig framför mig, och att du har klarat av dig, och nu har kärlek att njuta av.
  Kram Marianne


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: