Glada vingar

Ganska precis två månader efter skolstarten är det dags för utvecklingssamtal för Bull. Åh lycka. Åh tacksamhet. Åh stolthet.

Jag minns inte hur mycket jag skrev om Bull och förskoleklass förra året men bra var det inte. Bull grät på skolavslutningen för att han trodde att han aldrig skulle klara av första klass.

Nu, på utvecklingssamtalet, ritar han glada munnar som svar på alla frågor. Hur känns det att gå till skolan? Hur känns det på rasterna? Hur känns det när du jobbar med matte? Hur känns det när du jobbar med läsning? Hur känns det i matsalen?

Han jobbar hårt, berättar fröken. Han jobbar jättehårt, han gör alltid sitt bästa. Detta med läsning är svårt för honom och han går ju hos specialpedagog. Han kämpar. Och fröken berättar om hans segerrop och totala lycka när han lyckas ljuda ihop ett ord. Jag vet. För härom kvällen lyckades han ljuda ihop de fem orden som han hade i läxa. För första gången. Han ljudade och jag började gråta.

Bull har sin placering i klassrummet närmast fröken. Hon hjälper honom att återfå fokus direkt han tappar det. Han kan och vågar fråga. Han känner sig trygg och med och inkluderad. Hon är underbar. Hon är underbar och han är glad och förra årets tyngd i mitt mammahjärta har lyft och flaxat bort på glada vingar.

Annonser
Explore posts in the same categories: Mammaliv

10 kommentarer på “Glada vingar”

 1. Maria Says:

  Åh vad härligt att höra! Så skönt att hans självförtroende får växa. 🙂

 2. Ullah Says:

  Heja Bull och hans mamma!

 3. Anna Says:

  Underbar läsning. Älska kompetenta, engagerade och lärare med stort och varmt hjärta!

 4. Tudorienne Says:

  Härligt!


 5. Vilken lycka Maja! Glädjetårar på bussen i morgonrusningen. 🙂

 6. Eva Says:

  Åh vad skönt att läsa! 🙂

 7. annannan Says:

  Jättefint!

  Jag tänker att det där att han jobbar jättehårt, det har han förstås i sig alldeles av sig själv, för det är sån han är, men han har också lärt sig med dig (jag tänker på skidbackehistorierna) hur man kämpar och sliter och blir belönad med att lyckas så småningom. Och att vilja mycket och kämpa för det och oroa sig för om man inte ska lyckas och bli jätteglad när man gör det, det är kanske inte receptet för att alltid vara harmonisk, men det är receptet för att lyckas med mycket i livet.

 8. Sofia Says:

  Åh, nu grät jag en liten skvätt!

 9. Christina Lindström Says:

  Åh vad fint!


 10. Heja Bull!
  Heja fröken!
  och Heja Maja förstås!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: