Summering av ett påsk”lov”

Jag fick barnen på Annandag påsk. Bill var så febrig att hon inte orkade leta påskägg. Bull var febrig ett par dagar. Bill mådde sämre med en feber som måste varit uppe på 40 grader.

I onsdags satt vi på jouren. Eftersom morfar haft lunginflammation hade vi ingen barnvakt och medan Bill låg som en liten trasa på en bänk höll Bull på att riva väntrummet. Bill fick inhalera adrenalin och dricka kortison samt en kortisonkur i tablettform utskriven eftersom hon var så tät i luftrören.

På fredagen upptäckte jag att Bill hade plåster på  båda benen. Upptagna som vi varit med feber och tung andning hade jag inte lagt märke till några plåster. Under plåstren såg det inte jättekul ut och jag undrade om det kunde vara svinkoppor på gång. Eftersom man numera inte får tag på vårdcentralen på telefon åkte vi dit och tvingade in oss till en sköterska som läste högt för mig hela inlägget om svinkoppor på sjukvårdsrådgivningens hemsida och sedan erbjöd sig att skriva ut det åt mig. Därefter satte hon plåster på Bills utslag och vi åkte hem.

Igår såg utslagen betydligt värre ut och Bill hade ont. Det fick bli jouren igen. Flera timmars väntetid. Jag tänkte att det nog var överdrivet av oss att sitta där men när vi väl kom in till läkaren och morgonens omläggning togs bort började jag nästan må illa. Det såg förjävligt ut. Swish så fick Bill en penicillinkur och order om att såret skulle läggas om tre gånger om dagen.

I natt väckte mig Bill klockan halv fyra för att nästa utslag hade börjat göra ont. Sömndrucken tog jag bort plåstret och mycket riktigt, även det hade börjat se eländigt ut. Alsolsprit och omläggning. Idag verkar det gå åt rätt håll.

Det var vårt påsklov. När får man ledigt?

Annonser
Explore posts in the same categories: Mammaliv, Uncategorized

3 kommentarer på “Summering av ett påsk”lov””

  1. Helga Says:

    Du har mina sympatier. Årets influensa är rätt giftig, jag och barnen hade den i januari. De piggnade till fortare än jag. Och både jag och O hostar lungorna ur oss. Fast just nu är ungarna friska. Jag föredrar att vara sjuk själv, faktiskt.

    Jag hade stafylokocker som barn, det är samma som svinkoppor / impetigo. Såg förskräckligt ut men torkade och läkte snabbt. Håll ut!

  2. Lisa Says:

    Hu! Som pedagog måste jag varna för svinkopporna, de är elaka och svårutrotade så bra att du har dem under koll! (Ohyggligt smittsamma via sängkläder osv men det vet du säkert:) lycka till, du har mina största sympatier!


  3. Fast svinkoppor är det inte. Dem har vi haft för något år sedan och jag känner igen dem. Detta är någon annan sorts bakterieinfektion. Läkaren sa att penicillinet tar både svinkoppor (om det mot förmodan skulle vara dessa) och andra tänkbara bakterier.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: