Renoveringsprojektet

Jag fick en fråga om hur det går med renoveringsprojektet – dvs klimakterierenoveringen av Maja.

Jodå. Det går faktiskt äntligen åt rätt håll. Phu.

Kort beskrivet så här. Efter att jag slutat med östrogen utan att märka ens en miniliten positiv effekt av det insåg jag till sist att jag förmodligen hade skyhögt för mycket cirkulerande östrogen och att det var orsaken till att jag pendlade så förbannat mycket uppåt i vikt. Några veckors avhållsamhet från alkohol samt östrogensänkande mat (läs broccoli!) samt högre dos och starkare progesteronkräm gav till sist effekt. Därefter har jag kunnat börja jobba på att få bort överskottsvätskan ur kroppen. Och nej, det är inte som min gyn tror, så att man till sist bara kissar ut den. Överskottsvätska fastnar, blir trög och blir till sist hård. Det blir liksom stopp i systemet och den måste masseras bort. Vilken aha-upplevelse för några veckor sedan när jag plötsligt förstod att anledningen till att brösten ökat i storlek och var ömma konstant var att det var stopp i systemet som kunde masseras bort. Två kilo från bröst och mage försvann på bara några dagar. Plötsligt, strax innan fjällen, kunde jag knäppa mina skidbyxor igen.

Det här med hormoner alltså. Jag hoppas att jag är på rätt väg nu. När jag levde ihop med Pelle kunde han ha någonting som jag kallade Mekanisk Depression. Det var när något objekt han pysslade med inte fungerade som tänkt och han inte ännu hade klurat ut varför. Mekanisk Depression innebar att Pelle gick in i sig själv, verkade sur och konstant funderade på vad det var som orsakade problemen. Det senaste halvåret har jag haft Mekanisk Depression över hur min kropp fungerar. För tillfället känns det som att jag har fått koll på läget.

 

Annonser
Explore posts in the same categories: Majaliv, Uncategorized

10 kommentarer på “Renoveringsprojektet”

 1. Christina Says:

  Men oj! Masseras bort?! Åh snälla, berätta mer! Jag la på mig fyra kilo i januari (!) och de vägrar släppa. Det låter ju fantastiskt om det går att massera bort den sabla vätskan!
  Och grattis till att äntligen ha hittat en lösning!


  • Hm… det började nog med den här filmen och att jag plötsligt insåg att mina nyinköpta BHar hade del i skulden.

   • Christina Says:

    Tack! Får kolla och se om det hjälper!


   • Jag har modifierat en del. Tips är att googla och se var lymfkörtlarna egentligen sitter och sedan försöka känna med fingrarna om de verkar ömma och lite större än de borde vara. I så fall massera dem mjuk och sedan försiktigt och mjukt pumpa med fingrarna ovanpå.

 2. Sofie Says:

  Ha ha samma här. Eller. Jag har ju aldrig ätit östrogen men troligen haft för höga halter pga av för lågt progesteron. Så köpte krämen du tipsade om och är inne på andra månaden med den. Samma här. Inte bara de ömma brösten och finnarna försvan utan säkert 1, 5 kilo runt bröst, mage o midja….de kilon som jag stört mig på satan och inte fattat vad de kommer ifrån pga tränar o äter bra (ok trodde det var vinet😎)….känns som mig själv igen helt fantastiskt…så tack för tips…får ta hjälp av partner vid bröstmassage😎👍

 3. Fia Says:

  Vilken lättnad att det har vänt! Ska testa massagen. Mina bröst har varit stora, ömma och liksom knöliga (ung som de känns när man ammar) i 2 månader.
  Har ju googlat en hel del senaste tiden om detta, och det gör mig förvånad att din gyn skrev ut östrogen till dig. Det går ju att läsa sig till överallt att för-klimakteriet (alltid?) börjar pga att progesteronet sjunker fortare än östrogenet.
  Känner mig hoppfull att det även ska vända för mig – och väldigt otålig att få börja med krämen!

 4. Ulrika M Says:

  Hm… Vad heter den där progesteronkrämen? Finns den på apoteket?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: