Innan semestern

Sista juni, sista dagen innan semestern. Jag cyklar till jobbet, det är lite blåsigt men klarblå himmel och solskenet är varmt. I väskan en klänning och den långa koftan jag köpte igår i ett anfall av kombinerad tröst- och snart-är-det-semester-shopping. Jag har målat naglarna och plockat på mig mina tåringar.

Den här semestern vill jag mest av allt hinna ikapp mig själv. Stressa ner, hinna tänka, hinna känna in. Hitta mina egna ord igen.

När jag kommer tillbaka efter sommaren ska jag byta kontor. Aldrig tidigare har jag varit nio år på en arbetsplats. I det här kontoret har jag varit gravid, äktenskapskrisande, småbarnsmor, nyskiljd, singel, förälskad, dejtande, kär. Jag har gråtit, jag har skrattat, jag har haft sex på skrivbordet. Även om det är en liten förändring tror jag att kontorsbyte kan ge energi. Kanske kan jag äntligen känna mig som en erfaren anställd, inte som en rookie.

Men först semester. Och jag har köpt blingiga flipflops som var lite för dyra även på rea och som säkerligen ger mig skavsår men som får mig att känna mig somrig.

Explore posts in the same categories: Majaliv, Uncategorized

One Comment på “Innan semestern”

  1. Fjäril Says:

    Låter i alla fall som en positiv start …


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: