Nu så!

Nu är de värsta måstena gjorda och skrivbordet är städat – så städat som ett Majaskrivbord kan bli. Nu väntar en drink på stan med Arne och sedan cykling hem för att grilla middag.

Sju år efter ödessommaren 2010 – där fredagen innan semestern innebar att jag och Pelle började krisa medan jag fortfarande var kvar på jobbet – njuter jag av enbart uppskatta ledighet. Njuter jag av att tanken på tomma dagar inte ger mig ångest.

Konstigt nog minns jag också alldeles glasklart hur jag gick hem på semester 2008. Vad jag hade på mig (svart, ärmlös mammaklänning och alldeles nya, svarta sandaler som lämnade tårna fria), hur magen kändes, att vi blev bjudna på middag den kvällen, hos vem och vilken mat vi blev bjudna på. Kanske hade jag då ännu en liten förhoppning om att Pelle inte skulle dra.

En kollegas dotter ska fjällvandra ensam och kollegan ojar sig över detta, kan inte förstååå varför dottern vill gå ensam, hon kunde ju åtminstone ta sin syster med sig. Men jag förstår precis. Speciellt nu efter de senaste röriga veckorna förstår jag exakt. Tänka sig fjäll och att vandra i sin egen tystnad.

Men drink med Arne är inte dumt det heller.

Explore posts in the same categories: Majaliv, Uncategorized

3 kommentarer på “Nu så!”

  1. Lisa Says:

    Önskar dig en skön semester!


  2. Mmmh, jag ska fjällvandra och fjällstugsitta alldeles själv (utan att känna mig ensam!) om några veckor 🙂 En egotripp.

  3. Tudorienne Says:

    Njut, du är så värd en härlig semester!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: