Vi hade i alla fall tur med vädret

Om den här semestern hade varit en film hade den nog varit à la Vi hade i alla fall tur med vädret. Och jag hade varit den koleriske pappan som man skrattar åt när han gör illa sig.

I tisdags åkte vi turbåt ut i skärgården för en övernattning i stuga. När vi bokade såg det ut att bli fint väder och jag såg framför mig hur jag och Arne skulle ta en drink på skärgårdsrestaurangen medan barnen hade kvällsmys. Och sedan skulle vi sitta längst ute på bryggan i det gyllene solskenet som det så ofta blir där ute på kvällarna även om det är molnigt i stan. Så ofta men inte denna dag. Inte alls. Vi prickade 48 timmars totalt busväder. Regn, blåst och fallande temperaturer. På kvällen tolv grader, på morgonen bara sju. Och visst var det ändå mysigt, höstmysigt när vinden slog mot väggarna och det gick vita gäss på havet. Men restaurangen stängde tidigt eftersom vi var de enda gästerna och inte tänkte äta där. Grilla utomhus gick självklart inte. Och vad gäller bryggmys i gyllene sol så blev det att somna i varsin säng i respektive stuga efter att jag blivit illamående av trötthet vid halv elva.

På torsdagen var det dags för tandläkarbesök. De där jäkla rotfyllningarna från förra våren. Den ena tanden sprack, den fick jag ta bort för någon månad sedan. Den andra tanden har jag fått kolla en gång i halvåret, det var någon infektion som inte ville läka ut. Kanske behövs det till sist att man ”öppnar upp tandköttet och skrapar rent” sa specialisttandläkaren. Huga. Junibesöket fick jag boka om, det gick inte in i schemat. Och självklart blev det svullet och ömt efter det. Det var vad jag skulle kolla nu. Tandläkaren bedövade, punkterade, spolade rent, skrev remiss, och jag fick antibiotika utskrivet ifall jag skulle få feber.

Imorse vaknade jag och såg ut ungefär som När Lina Hade Tandvärk, men dock utan feber. Nytt tandläkarbesök, mer antibiotika utskriven och stränga order att kontakta akuten imorgon om det inte har vänt då. Tjohopp.

Det hade varit skönt med lite råflyt nu.

Annonser
Explore posts in the same categories: Majaliv, Uncategorized

3 kommentarer på “Vi hade i alla fall tur med vädret”

  1. Helga Says:

    Men suck. Inser mer och mer att semester med familj är allt annat än vilsam, iaf för oss vuxna.

    Vi praktiserar allt mer att dela på oss, inte leka familjeamöba. Svårare för er som har så många barn antar jag.

  2. Ullah Says:

    Det är vilsamt att ha semester med vuxna barn, kan jag meddela er båda, så ni har något att se fram emot! 🙂


  3. Men suck 😦 Låter ju inte som att ni hade särskild tur med vädret heller, om man inte har extremt låga förväntningar. Å tandjox på det… Önskar dig råflyt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: