Oro

Och så är barnen sjuka igen. Ont i magen och illamående. Jag blir galen. Galen och ledsen. Det har inte varit nog många vardagskvällar och vardagsmornar denna termin. Alltid är det skoltaxi som ska avbeställas, skola som ska mailas, hostmedicin, ipren, nässpray, skonkost och … extrainsatser. Jag älskar allt av det men jag älskar också när det rullar. När man lägger ungarna och sedan har en stund över. När man serverar frukost, skickar iväg dem och känner sig själv snygg när man åker till jobbet. När man är glad för att det är vardag.

Det är april och jag har köpt nya rosa skor. Men barnen är sjuka och min mamma har gjort illa sig i axeln efter att hon och pappa tippat med skotern. (Hon är som en unge. Vägrar gå till doktorn trots att detta borde röntgas. Men idag är hon tydligen alldeles blå på hela armen och ska äntligen ta läkarkontakt. Jag är orolig.) Hela tiden är det oro som gnager i magen.

Ska livet vara så, är det en medelåldersgrej? Att det alltid är oro som gnager? Är det aldrig så att man bara tänker att det är vår och man har nya skor och att man går ut och dricker vin på AW och bara känner… tillit?

 

Explore posts in the same categories: Majaliv, Mammaliv, Uncategorized

3 kommentarer på “Oro”

  1. Singelmamma Says:

    Hahaha. Jag tror det är så, stark igenkänning på oron och att det kör ihop sig heja tiden…


  2. Visst hade vi vardag när vi var barn? Men jag kände aldrig under mina 18 år som småbarnsförälder att den riktigt infann sig. Inte mer än en dag i rad iaf. Kanske därför jag tycker en vardag nu känns som en dag då inget hände, utan att riktigt uppskatta det 🙂

  3. Amanda Says:

    Smörgåstiden. Att vara fyllningen mellan sina små-ish barn och rynkbebisarna (=ens egna föräldrar).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: