Oro

Och så lyckades mina föräldrar tippa med skotern och min mamma fixa sig en fraktur i axeln. Helvete också. Envis som hon är tog det fyra dagar innan hon tog läkarkontakt (för hon visste minsann vad de skulle säga och det var inte något benbrott för det kunde hon känna) och nästan två veckor innan hon fått vettig smärtlindring. Det står på nätet att smärtan ofta är uttalad och behöver morfinbaserad smärtlindring. Läkaren hon träffade hade sagt åt henne att ta alvedon. Förmodligen visade hon inte att hon hade ont.

Fan, jag blir galen på all jävla oro. Mamma låter- och är – sliten och skröplig just nu. Knäna bär inte, tycker hon. Ingen matlust, går ner i vikt. Såklart. Om man har så jävla ont hela tiden och inte kan sova mer än några timmar på raken.

Explore posts in the same categories: Majaliv, Uncategorized

2 kommentarer på “Oro”

  1. ankaspringer Says:

    Å, det här med gamla föräldrar. Och den där sortens kvinnor som sätter en ära i det stoiska, lite ont har väl ingen dött av! Jag hörde om nåns mamma som gick i flera dagar med en bruten fot. (När min egen mamma bröt foten fick hon hämtas med ambulans, hehe. Ingen tvekan om att den var bruten, både på hennes reaktion och det rent visuella – smalbenet gick liksom inte ner i foten längre, utan landade nånstans bredvid.)

    Igenkännìngskram!

  2. helgasdagbok Says:

    Word! Pappa gick tio dagar på ett brutet ben. Nejdå nejdå ingen fara. T o m luttrad sjukvårdspersonal gjorde stora ögon.

    Å andra sidan finns den yngre generationen som kompenserar. Don’t get min syster akutläkaren started on 80-talister som söker till akuten för eksem…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: